Camping

Camping Aalten (Gelderland)

Altijd al in de Achterhoek willen kamperen? Bij Speelboerderij en Camping De Neeth kan dat van half maart tot en met eind september.

Eerst informeren via telefoon of mail mag uiteraard ook via  0543-451069 of info@deneeth.nl

Wilt u reserveren voor 2024? Stuur ons een mail met uw wensen dan hoort u zo spoedig mogelijk van ons.

Momenteel zijn er nog geen mogelijkheden om te reserveren voor de Zwarte Cross camping 2024. Zodra dit mogelijk is leest u dit hier of op social media.

Voorwaarden & Huisregels

Camping De Neeth

Wij verwelkomen u graag op camping de Neeth. In het voorjaar van 2019 is er op het erf van de familie Frenken een prachtige camping gerealiseerd waar zowel het gezin als stellen een fijne vakantie kunnen vieren. Deze prachtige locatie in Aalten in de Achterhoek biedt voor elk wat wils.

De Neeth, camping in Aalten/Barlo

De kleinschalige camping biedt ruim opgezette staplaatsen van zo’n 140 m2. Hierdoor is er voldoende ruimte om uw auto naast uw caravan of tent te parkeren. Alle staplaatsen zijn voorzien van een water en elektra-aansluiting. Ook is er een rioolaansluiting, ideaal voor camperaars. Vanaf de camping heeft u prachtig uitzicht over de boerderij, speeltuin, ‘Barlose es’ en de omliggende landerijen. De jonge bomen op het terrein bieden voldoende schaduw. Huisdieren in overleg. 

In 2019 is er een nieuw sanitair-gebouw gerealiseerd. Het gebouw beschikt over douches, toiletten en een (af)wasruimte. Zeer prettig, u hoeft geen muntjes te kopen alvorens u gebruik wilt maken van de douches, het gebruik van sanitair is namelijk bij de prijs inbegrepen. Tevens beschikken wij over een gezamenlijke ruimte/recreatieruimte. 

Camping De Neeth bevindt zich op het erf van de familie Frenken-Sonderlo, op boerderij de Neeth. Patrick en Christel runnen samen met medewerkers en hulpjes het melkveebedrijf, de camping, pannenkoekenboerderij met bijbehorende speeltuin. Bekend in de omgeving is de ‘Pannenkoek Patrick’, de we ook u van harte aan kunnen bevelen! Vader en moeder Sonderlo beheren het boerderijmuseum dat in een inkijkje geeft in hoe streekbewoners zo’n 100 jaar terug werkten en leefden. Het museum is alleen op afspraak open voor (grote) groepen. De drie kinderen van Christel en Patrick zijn regelmatig te vinden op de boerderij of in het restaurant om een handje mee te helpen.

Overigens is de camping niet direct toegankelijk voor museum- en restaurant bezoekers. Hierdoor behoudt de camping haar rustige en ontspannen sfeer.

Hiernaast treft u onze plattegrond van de camping aan.

Verblijfskosten 2023

Voor een verblijf op Camping De Neeth betaalt u €10,00 per persoon per nacht (> 16 jaar) Voor kinderen is dit € 5,00 pppn (tot en met 11 jaar) en € 6,50 pppn (12-16 jaar). Dit is inclusief gebruik sanitair, eigen wateraansluiting, vuilwater afvoer, stroomvoorziening (10 ampère), WIFI. Voor toeristenbelasting en milieuheffingen betaalt u € 1,35 pppn. Kosten voor hond bedragen € 2,50 per nacht. Bezoekers zijn van harte welkom.  Dan vragen wij daar een vergoeding van €4,50 per persoon voor dag.  

  • gebruik sanitair
  • eigen wateraansluiting
  • vuilwater afvoer
  • stroomvoorziening (10 ampère)
  • Wifi
  • toeristenbelasting en milieuheffingen

Zwarte Cross camping = VOL

Wandelen en fietsen 

De Achterhoek is bekend om haar mooie glooiende landschap met prachtige bossen, een goed fiets- en wandelnetwerk en verschillende natuurgebieden. Op fietsafstand van de Neeth vindt u onder andere:

  • Het Vragenderveen
  • Het Korenburgerveen
  • Natuurgebied het Goor
  • De Vennebulten

Allemaal prachtige plekken voor een mooie wandel- of fietstocht.

Knooppuntenroute 

De Neeth ligt overigens aan de Knooppunten route waardoor u ook vanaf de camping direct aan kunt sluiten op het fietsroutenetwerk. 

Dorpen Steden

De Neeth ligt in het buitengebied van het dorp Aalten en dichtbij het dorp Lichtenvoorde. Beide bieden verschillende winkels, horeca en meerdere supermarkten. Ook de kleine oude stadjes Bredevoort en Groenlo liggen in de nabije omgeving en zijn erg leuk om te bezoeken. In beide stadjes vindt u een stadsbrouwerij en ook zijn er verschillende wandeltochten met gidsen mogelijk, vraag hierna bij de plaatselijke VVV.
Binnen een uur rijden vindt u verschillende grotere dorpen en steden waar u musea, vele winkels en ander vertier vindt. Denk aan: Doetinchem, Winterswijk, Enschede, Arnhem of de Duitse steden Bocholt, Oberhausen of Münster.

Festivals en evenementen
In de zomermaanden zijn er veel grote en kleine festivals in de omgeving te vinden. Het echte Achterhoekse festival is de:

Zwarte Cross in Lichtenvoorde (via de knop “boek nu” op eerste pagina van camping kunt u boeken voor een tent/camper/caravanplek)

De Neeth verandert dit weekend in een echte ‘Zwarte Cross Camping’. Ook Huntenpop en Over de Top festival zijn leuke festivals om te bezoeken. Verder zijn er in Aalten de Aaltendagen, in Lichtenvoorde de zomermarkt en organiseert Bredevoort elk jaar in september ‘Bredevoort Schittert’.

Activiteiten
In de Achterhoek en het Duitse Grensgebied zijn verschillende musea en parken te bezoeken voor een leuk dagje uit.

Op de site kidsgeluk.nl vindt je leuke uitstapjes met kinderen.

In Aalten vindt u het Nationaal Onderduikmuseum met daarbij een spannende Escape Room. In Winterswijk en Groenlo zijn mogelijkheden om te golfen en in Braamt, bij Doetinchem, kunt u waterskiën. Het Mondriaanmuseum in Winterswijk en Museum More in Ruurlo zijn ook echte aanraders.

En uiteraard mag een bezoek aan de Obelink vrijetijdsmarkt in Winterswijk ook niet ontbreken. 

Net over de grens in Duitsland kunt u een bezoek brengen aan de kleinschalige dierentuin ‘Anholter Schweiz’. Dit zijn pas enkele voorbeelden van de vele activiteiten en uitjes die de Achterhoek u te bieden heeft. Wij denken graag met u mee om uw gezelschap een leuk dagje uit te geven.  Ook bij De Neeth zelf zijn er arrangementen voor uw gezelschap, een boerderijmuseum rondleiding, een wandeling met gidsen, kinderfeestjes en zelfs familiedagen worden met regelmaat gevierd bij De Neeth.